top of page

Engures pagasta iedzīvotāju konsultatīvās padomes 5.sanāksme

Updated: Jun 15, 2022

16.martā noritēja Engures pagasta iedzīvotāju konsultatīvās padomes ceturtā sēde. Tajā piedalījās Baiba Dorne, Liene Rieksta, Kaspars Kārkliņš, Māra Elvika, Edijs Gulbis, Kristīne Fišere- Blumberga, Edīte Millere, Normunds Šērs, Mārcis Elstiņš, Inga Tramdaha, Kristīne Raginska, Jurijs Semeņena, Jolanta Kraukle, Mārīte Zaļuma.

Darba kārtībā šobrīd viens no galvenajiem jautājumiem ir mājaslapas engure.lv izveide- forma dizains, saturs, uzturēšana, u.c. Edijs Gulbis demonstrēja mājaslapas iespējamo vizuālo noformējumu un lēmām par aktuālajām mājaslapas sadaļām. Iekļausim tajā arī linku uz www.engure.live, kur būs iespēja jebkuram iedzīvotājam ievietot savu sludinājumu. Sanāksmes turpinājumā tiek noteiktas sadaļas, kurām informāciju varētu apkopot EPIKP biedri, K.Raginska, un J.Kraukle.

Tika aktualizēta tēma- Engures pagasta Civilās aizsardzības plāns un patversmju iespējas, par to informēja K.Raginska.Engures pagasta Civilās aizsardzības plāns ir jāpārskata un jāpārstrādā atbilstoši šim laikam, jo tas ir novecojis, liela daļa informācijas nav aktuāla uz patreizējo situāciju. Tukuma novada domē ir izveidota komisija, kas sastādīs civilās aizsardzības plānu novadam, kas būs arī aktuāls mūsu pagastam, gaidam informāciju par komisijas darbu. Kad plāns būs gatavs, to noteikti publicēsim. Engurē ir iztīrīta no drazām un izmazgāta patversme zem stadiona tribīnēm (95m2), tiek pievilkta elektrība. Par telpas drošību un atbilstību gan īstas pārliecības nav, tā ir būvēta Padomju laikos. Šobrīd vien varam dalīties ar informatīvo bukletu www.sargs.lv, sagādāt radioaparātus, kuri darbojas uz baterijām, privātmāju īpašnieki, kuriem ir pagrabi, var tos pielāgot un iekārtot krīzes situācijas pārlaišanai.

Atsaucoties uz iepriekšējā sapulcē apspriesto teritoriju un ēku stāvokli Engures pagastā un būvvaldes pārstāvja K.Kozlovska komentāru, ka Tukuma novadā tiek izstrādāti jauni saistošie noteikumi par graustu statusa piešķiršanu nekoptām un neuzturētām ēkām, tika apzināti vairāki objekti Engurē, kuri varētu atblst šim statusam. Apzinātās ēkas ir privātīpašumi. Jāgaida jauno saistošo noteikumu izstrāde un stāšanās spēkā, tad arī varēsim lūgt būvvaldei apsekot šis būves un lemt par tālākām darbībām.

Tika ierosināta ideja nākotnes vīzijai- veloceliņš Engure-Bērzciems.Veloceliņa izbūve ir ideja un sapnis. Labs piemērs ir veloceliņš Jūrmalā (Ķemeru aplis- Kauguri), kurš ir noslogots un apmeklēts gan ar riteņbraucējiem, skrituļotājiem un gājējiem. Engure- Bērzciems ir maz apdzīvots, maz apbūvēts 10 km posms, kur pa vidu ir kempings, kuram noteikti šī ideja būtu pievilcīga, galamērķi Engure un Bērzciems būtu interesanti abu ciemu iedzīvotājiem un tūristiem.

Nākamā sēde notiks 13.aprīlī Engures kultūras nama sēžu zālē.

bottom of page