top of page

“Mazjūras Brūzis” Engurē drīzumā uzsāks alus ražošanu un tirdzniecību



Drīzumā durvis vērs Engures alus ražotne “Mazjūras Brūzis”. Tas ir nākamais solis vietējo ražotāju attīstībā Engurē. Engurniekiem un pilsētas viesiem jau labi zināmajā ēkā Jūras ielā 73 pēc brūža atvēršanas varēs iegādāties ne tikai gardu kafiju, smalkmaizītes, kūkas un vietējo amatnieku darinājumus mākslas telpā, bet arī īstu, no Latvijas zemnieku audzētiem graudiem brūvētu alu.

Projekts īstenots ar Lauku Atbalsta dienesta un Attīstības finanšu institūcijas “Altum” atbalstu un īpaši pateicoties biedrībai “Partnerība laukiem un jūrai”. Eiropas Savienības fondu finansējums un aizdevums izmantots, lai iegādātos profesionālas alus ražošanas iekārtas un aprīkojumu, kā arī telpu pielāgošanai ražotnes vajadzībām. Projekts ir noslēdzies un alus darītāji ir gatavi uzsākt ražošanu. “Mazjūras Brūža” īpašnieki lēš, ka tuvākā gada laikā ražošanas jauda varētu sasniegt piecus tūkstošus litru mēnesī, turklāt apjomu nākotnē plāno palielināt. Alus cienītāji pamatā varēs iegādāties gaišo lager tipa alu, bet piedāvājumā būs arī kviešu un tumšais alus, ko baudīt varēs gan uz vietas, gan iegādāties līdzņemšanai.

“Ideja par alus brūzi radās jau pandēmijas laikā. Pirms projekta realizēšanas veicām izpēti un sapratām – mazjūras piekrastē nemaz nav vietējo mazo alus ražotāju un attiecīgi nav arī līdzvērtīga produkta, tas deva papildu motivāciju. Engure attīstās, dzīvo un elpo ar pilnu jaudu un šeit apgrozās tiešām uzņēmīgi cilvēki, kas ļāva atrast domubiedrus un kopīgi izveidot alus zīmolu – “Angern”.. Mūsu visu kopīgais mērķis ir attīstīt Enguri un mazjūras piekrasti kā tūrisma galamērķi, paplašinot piedāvājumu tūristiem, padarot to vēl atraktīvāku, ar plašāku vietējo produktu piedāvājumu,” stāsta “Mazjūras Brūža” attīstītāji Ivo Berkolds un Inga Kalniņa.

“Mazjūras Brūzis” pēc atvēršanas vēl spilgtāk iezīmēs Enguri kā kvalitatīvu un gardu garšas pieturas vietu Latvijas kartē, kā arī attiecīgās ēkas nozīmi kopienai – tā kļūst par centru, kur notiek ciemata dzīve. Sākot ar svaigi ceptām maizītēm un kafiju ceptuvē, koncertiem un notikumiem mākslas telpā līdz veldzējošai alus glāzei Engures vienīgajā alus brūzī.

bottom of page