top of page

Pastaigu taka APKĀRT ENGUREI

Apkārt Engurei

~ 14km, 3-4h Maršruts ir apļveida, tāpēc starta un finiša vietu nosaka pats gājējs. Maršruts dabā ir marķēts ar krāsu un uzlīmju palīdzību, mežā ar krāsas marķējumu balts dzeltens balts, ciematos ar uzlīmju palīdzību.


Engure vēstures dokumentos pirmo reizi minēta 1567. gadā, kā paliels ciems. Valodnieki uzskata, ka ciema nosaukums nācis no lībiešu valodas un tādēļ tulkojams kā "zutis", jo turpat blakus esošajā Engures ezerā bijis daudz zušu. Kurzemes hercogistes laikā Engure bijusi pazīstama kā manufaktūru centrs, bet 19.gadsimtā - ar savu jūrskolu.

Šodien Engure ir izaugusi par pagasta centru, kur savu dzīvesvietu deklarējuši 1625 iedzīvotāji. Tajā netrūkst ne ēdināšanas, ne nakšņošanas, ne izklaižu iespēju. Īpaši rosīgi Engurē ir vasaras mēnešos, kad sabrauc atpūtnieki, lai baudītu jūras un saules peldes, vietējo noķertās un kūpinātās zivi, kā arī aktīvi sportojot uz ūdens - burājot, kaitojot un SUPojot.


Vairāk informācijas šeit: https://www.kurzeme.lv/lv/marsruti/ar-kajam/58-apkart-engurei-/ Route description in English: https://www.kurzeme.lv/en/routes/by-feet/58-around-engure-/


GPS: 57.158686, 23.231449


bottom of page